Mini panettone :

Ingrediente pentru 8 panettone :

  • 500 g faina
  • 100 g zahăr
  • 1 coaja de portocala
  • 35 g unt
  • 230 g lapte
  • 40 g miere
  • 180 g stafide
  • 25 g drojdie de bere

Instruire:

  1. Topiți drojdia de bere într-un castron cu puțin lapte cald. Într-un alt castron, amestecați laptele rămas cu zahărul și mierea.
  2. Amestecă o mână de făină cu stafidele. Pe o suprafață plană, cerneți făina rămasă și adăugați în mijloc amestecul de lapte și drojdie, apoi amestecul de lapte și miere, iar la final adăugați untul la temperatura camerei.
  3. La final se adauga stafidele si coaja de portocala. Ingredientele se framanta aproximativ 10 minute pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la dospit o ora intr-un vas de sticla uns cu ulei acoperit cu folie alimentara.
  4. Lucrați din nou aluatul pe o suprafață înfăinată, apoi lăsați-l să se odihnească încă 10 minute. Împărțiți aluatul în 8 bile și puneți-le în forme pentru panettone .
  5. Se lasa la dospit 45 de minute intr-un loc acoperit, apoi se unge mini panettone cu lapte si se coace la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Reduceți temperatura la 180 de grade și continuați să coaceți încă 20 de minute.
  6. Cand mini panetoanele sunt bine fierte, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de servire.

    Produs folosit de la Sunpack : Forme panettone P70/60 | Panettone Paper Pan

    P 70/60 Mini Panettone pentru această rețetă . Hârtia pură din celuloză este rezistentă la grăsimi alimentare și poate rezista atât la congelare, cât și la gătirea în cuptor până la 200 ° C. Formele noastre nu trebuie unse înainte de utilizare sau introduse în forme metalice preformate . Designul elegant auriu le face potrivite pentru orice acazie.

Solicita Catalog